Aanvraag vrijstelling HBO5


HBO5 PARTNER


Deze opleidingen bieden cursisten de mogelijkheid om studeren te combineren met werk en gezin. Je bepaalt zelf het tempo van je studie. We bieden een groot aantal vakken aan via e-learning, waardoor je je minder naar school moet verplaatsen. De lesgevers zijn praktijkgericht en beschikken over professionele ervaring. Regelmatig nodigen we gespecialiseerde lesgevers uit. Indien je recht hebt op betaald educatief verlof mag je afwezig zijn op het werk met behoud van loon.


Folder CVO VOLT 2015-16

Graduaatsopleidingen (HBO5)

In ons centrum kan je verschillende opleidingen volgen die leiden naar een diploma van gegradueerde: Rechtspraktijk, Openbare Besturen, Bibliotheekwezen en Documentaire informatiekunde en Boekhouden.

Deze opleidingen (behalve verpleegkunde, die uitsluitend in voltijds dagonderwijs wordt aangeboden) bieden cursisten de mogelijkheid om studeren te combineren met werk en gezin. Je bepaalt zelf het tempo van je studie. We bieden een groot aantal vakken aan via e-learning, waardoor je je minder naar school moet verplaatsen. De lesgevers zijn praktijkgericht en beschikken over professionele ervaring. Regelmatig nodigen we gespecialiseerde lesgevers uit. Indien je recht hebt op betaald educatief verlof mag je afwezig zijn op het werk met behoud van loon.

HBO5 Boekhouden

Je houdt van cijfers, hebt een goede neus voor zaken en wil inzicht krijgen in de bedrijfswereld? Dan zal je je snel thuis voelen in de richting Boekhouden. Met je diploma kan je aan de slag in grote ondernemingen of KMOís, bij een accountant of revisor, in de verzekeringssector , .... Je kan uitgroeien van hulpboekhouder tot hoofdboekhouder of je kan zelfstandig boekhouder worden. De vraag op de arbeidsmarkt blijft erg groot naar boekhouder en hulpboekhouder.

HBO5 Bibliotheek

Wie aan de slag wil in de bibliotheek- en informatiesector, in een archief of documentatiecentrum, of als medewerker in een museum of erfgoedinstelling, kan bij ons terecht.

HBO5 Openbare besturen

Je kan aan de slag bij een overheidsdienst zoals een provincie, een gemeente maar ook bij een OCMW. Indien je reeds werkt bij een overheidsdienst kan je dankzij deze opleiding je voorbereiden op een wervingsexamen. Als afgestudeerde beschik je over een praktijkgerichte kennis van de verschillende takken van het administratief recht. De opleiding wordt modulair georganiseerd. Het modeltraject omvat twee schooljaren.

HBO5 Rechtspraktijk

Je kan onze samenleving niet meer los zien van het recht. Op Europees, federaal en gewestelijk niveau worden heel wat wetten goedgekeurd. Daarom is de vraag naar medewerkers met een ruime praktische kennis van het recht groot. De tewerkstellingsperspectieven zijn zeer gunstig: de opleiding Rechtspraktijk opent vele deuren naar de arbeidsmarkt, zowel in de privť- als de openbare sector. Je kan aan de slag bij een advocaat of notaris, bij een gerechtsdeurwaarder, aan de griffies van rechtbanken, in een verzekeringsmaatschappij of vastgoedkantoor Ö

HBO5 Verpleegkunde

Droom je ervan om als verpleegkundige aan de slag te gaan? En hou je meer van praktijk dan van theorie? Dan is de HBO5-opleiding verpleegkunde wellicht iets voor jou. Deze praktijkgerichte opleiding duurt 3 jaar en bestaat uit 5 modules. Na je studie behaal je het diploma van Gegradueerde in de Verpleegkunde, een Europees erkende kwalificatie. Dankzij de modulaire opbouw van het lesprogramma is het studietraject heel flexibel.