Voeding & Tuin

Florist/bloemschikken

Je bent graag creatief bezig met bloemen en planten? Dan kan je terecht in onze cursussen en workshops Bloemschikken. Wie professioneel aan de slag wil, vindt zijn gading in de opleiding Florist(medewerker).

Onder begeleiding van een vakspecialist maak je tijdens de lessen eigentijdse bloemstukken en boeketten. Je leert ook bloemen en planten juist en vlot verzorgen.

Met één lesmoment om de twee weken gedurende een volledig schooljaar kan je maximaal genieten van je zelfgemaakte creaties en leer je werken volgens de seizoenen. Wie aan de slag wil in de sector, kan tijdens een stage kennismaken met de job van florist of floristmedewerker.

Koken & bakken

Lekker, leerrijk en leuk: dat zijn onze kook- en baklessen! Onder begeleiding van onze ervaren lesgevers, krijg je snel de kneepjes van de kookkunst onder de knie. Voor wie vers brood, taarten, quiches en gebak zelf wil bereiden zijn er aparte workshops bakken! Uiteraard krijg je de recepten mee en mag je zelf proeven van alle lekkers. Een smakelijke aanrader voor iedereen!

Tuinbouw

Zelf een moestuin aanleggen of een kruidentuintje opzetten? Wil je leren je tuin op een duurzame manier te onderhouden? Dan kan je terecht in onze tuinbouwlessen voor beginners en gevorderden.

 Nieuw is onze beroepsopleiding Hovenier met werkplekleren waarmee je op 1 schooljaar een volledig beroepscertificaat behaalt

Wijnbouw & Wijnproeven

De complete wijncursus bestaat! De reis die we maken in de wonderlijke wereld van de wijn begint met een basiskennis van de grondstoffen die nodig zijn voor het maken van wijn. Immers, zonder goede druif, geen goede wijn. Vervolgens komt het wijnmaken aan bod: je leert hoe wijn wordt gemaakt en ziet het voor je ogen gebeuren tijdens bezoeken aan bekende Hagelandse wijnbouwers.