Folder CVO VOLT 2015-16

Patisserie

Start lessen :
Einde lessen :
Aantal : 1 /week
Inschrijven vanaf :
Kostprijs : €120
Lestijden : 80
Lesmomenten
Lesmomenten later te bepalen

Module omschrijving

Deze cursus gaat 1x om de 14 dagen door.

Voorkennis

De module Basis koken al gevolgd hebben of door middel van een instapproef bewijzen dat je de basiscompetenties al beheerst. Neem contact op met info.voeding@cvovolt.be.

Inhoud

  1. GISTDEEG / LUXEDEEG MET BLADERDEEG
    •Ciabatta
    •Provençaalse fougassen
    •Driekoningenbrood (Luiks brood)
  2. BLADERDEEG OF KORSTDEEG (FRANSE METHODE)
    •Bereiding van het deeg
    •Amandelkronen
    •Theekoekjes
  3. VERWERKEN VAN BLADERDEEG
    •Kilometergebak
    •Pralinékoeken
    •Appelgozetten
    •Miniloempia’s
    •Appelstrudel
  4. CRÈMES
    •Succés met hazelnoot, koffie en karamel
    •Franse meringue met chantillyroom
  5. OVERIGE RECEPTEN
    • CHARLOTTE MET SINAASAPPEL
    • MANGO PLATTE KAAS–YOGHURT TAART
    • CHEESECAKES VAN DRIE SOORTEN RODE VRUCHTEN
    • LE TROP BON
    • MERVEILLEUX
    • BOKKENPOOTJES
    • MACARONS MET FRAMBOOS
    • BISCUIT-VANILLETAART MET CHAMPAGNEMOUSSE
    • TIRAMISUTAART
    • LIMONCELLO EN WITTE CHOCOLADE CROQUEMBOUCHE
    • BISCUIT AFGEWERKT MET MARSEPEIN
    • MATADI
    • DANICHEF-PLAISIROIS
    • FRAMBOZENKOEPELTAART