Bijscholingstraject

logo CVO VOLT

Je wil je voorkennis vergroten of een vak opfrissen? Dan zijn er tal van mogelijkheden:
Je hebt je diploma secundair onderwijs al behaald en je mikt op hogere studies.

Om je kansen op de arbeidsmarkt te verruimen is een diploma hoger onderwijs een grote troef. Heb je al een secundair diploma, maar voel je je toch nog niet klaar om onmiddellijk hoger onderwijs aan te vatten? Het TKO Volt biedt een voorbereidend traject hoger onderwijs op maat.

ASO

• Traject wetenschappen-wiskunde biedt je een goede voorbereiding op studies geneeskunde, wetenschappen, industriële wetenschappen … Dit traject ziet er als volgt uit:

 

Semester 1

Semester 2

Wetenschappen

Wetenschappen 1

Wetenschappen 3

Wetenschappen 2

 

Onderzoekscompetenties

Onderzoekscompetenties

10u/week

10u/week

Wiskunde

Analyse 1

Analyse 2

Kansrekenen/statistiek

Algebra/meetkunde

Onderzoekscompetenties

Onderzoekscompetenties

8u/week

9u/week

• Een traject kan ook talen, ICT of andere vakken bevatten afhankelijk van jouw voorkennis en wat de vereiste basiskennis voor je geplande studies is. 
• Uiteraard kan je ook losse modules volgen voor je persoonlijke ontwikkeling of als je je blik op de wereld wil verruimen

Design

Is een cursist erg creatief, eerder technisch aangelegd of sterk in programmeren? Dan is hij/zij bij de cursussen design aan het juiste adres.

We werken volledig op maat en op basis van de interesse van de cursist. De cursist volgt ofwel een volledig traject, ofwel kiest hij/zij er één losse module uit. Alles kan!

Er zijn 5 keuzetrajecten.

Traject film

Welkom in het bijzondere universum van de film: regie, scenario, beeld, geluid, montage en productie. In het traject film leert de cursist alle facetten van de audiovisuele wereld kennen.

film

Traject 3D

3D

Traject webontwerp

Een cursist is gefascineerd door het ontwerpen van websites en streeft ernaar de websitebeleving van de gebruiker zo aangenaam mogelijk te maken. Het traject code en ontwerp bereidt cursisten voor die als webdesigner aan de slag willen en een goede mix van creatieve en technische kennis zoeken.
webontwerp

Traject webcodering

Een back-end developer weet alles over de onzichtbare aspecten, dus de ‘achterkant’ van een website. In deze module leer de cursist efficiënt programmeren met Javascript, JQuery, MySQL en PHP om zo tot een goed functionerende website te komen.
webcodering

Traject grafisch ontwerp

Voor cursisten die ervan genieten zelf de vormgeving van een publicatie te verzorgen of om een huisstijl of logo te creëren, is er ten slotte het traject grafisch ontwerp.
grafisch ontwerp

(deze modules behoren tot de opleiding webdesign en Multimedia-operator )

 

 

Je hebt je diploma secundair onderwijs nog niet behaald.

  • Je wil je voorbereiden op examens van de Centrale Examencommissie door in ons centrum bepaalde modules te volgen.
  • Je wil je uit persoonlijke interesse bijscholen. Je selecteert een aantal modules naar keuze om je verder te ontwikkelen.

Maak dan zo snel mogelijk een afspraak met de coördinator van een studiegebied.