Aanvullende algemene vorming (AAV) (dag) | TKO VOLT

sfeerbeeld Campus Heverlee: Interleuvenlaan 3-5 | 3001 Heverlee
  Campus Tienen: Alexianenweg 2 (ingang via Gilainstraat 1) | 3300 Tienen
Opleidingscoördinator: Katrien Versteele & Liesbet Noé - info.aav@cvovolt.be

Wat is AAV?

AAV staat voor Aanvullende Algemene Vorming. Deze opleiding is een aanvulling op een beroepsspecifieke opleiding.

In deze opleiding zitten zoals de naam het zegt algemene vakken zoals Nederlands, Wiskunde, Engels, Frans, ICT, Wetenschappen en vakken die dieper ingaan op maatschappelijke en culturele thema’s (MaCuSa).

Wat is het verschil met ASO?

ASO staat voor Algemeen Secundair Onderwijs. Je kiest voor een opleiding ASO als je van plan bent om verder te studeren en je je daar zo goed mogelijk wil op voorbereiden.

Een ASO-opleiding biedt een ‘algemene’ of ‘brede’ vorming met vakken zoals Nederlands, Frans, Engels, geschiedenis, aardrijkskunde, wiskunde en wetenschappen. We organiseren in het TKO Volt de ASO-opleidingen Humane wetenschappen en Wetenschappen-Wiskunde. Na afloop behaal je een diploma.

Ik wil zo snel mogelijk gaan werken. Moet ik dan AAV volgen?

Als je enkel een beroepsspecifieke opleiding volgt en je slaagt voor alle modules in deze opleiding, dan behaal je een certificaat. Hiermee kan je in veel gevallen meteen gaan werken.

Sommige werkgevers werven enkel werknemers met een diploma secundair onderwijs aan. Om je diploma secundair te behalen, volg je naast een beroepsspecifieke opleiding ook de opleiding AAV.

Ik wil verder studeren. Moet ik dan AAV volgen?

Heb je je zinnen gezet op hogere studies? Dan heb je twee mogelijkheden. Ofwel volg je een beroepsspecifieke opleiding in combinatie met de opleiding AAV. Met je diploma secundair onderwijs kan je dan verder studeren.

Een andere optie is om te kiezen voor een opleiding ASO. TKO Volt organiseert de ASO-opleiding Wetenschappen-Wiskunde. In deze opleiding krijg je een brede basisvorming die er specifiek op gericht is om je voor te bereiden op hogere studies.

Kan ik enkel AAV volgen?

Dat kan zeker. We bieden overdag modules AAV aan. Het is mogelijk om alle modules in één schooljaar af te werken. De opleidingscoördinator stelt samen met jou je opleidingstraject op.

Wanneer kan ik les volgen?

We organiseren de modules AAV op 2,5 dagen. Deze dagen variëren afhankelijk van de beroepsspecifieke opleiding waarmee je ze kan combineren.

algemene vorming schemaalgemene vorming schema