Begeleider van het schoolgaande kind | TKO VOLT

icoon Campus Heverlee: Interleuvenlaan 3-5 | 3001 Heverlee
Korte inhoud modules(PDF): Begeleider in de buitenschoolse kinderopvang
Brochure: Brochure Begeleider in de kinderopvang 2019-2020

Opleidingscoördinator: info.kids@cvovolt.be |

Get social! youtube youtube

Is de opleiding 'Begeleider van het schoolgaande kind' iets voor mij?

Is het je droom te werken met kinderen tussen 3 en 12 jaar ? Wil je graag begeleid en ondersteund worden om een schitterende begeleid(st)er te worden? Wil je geďntroduceerd worden in het werkveld van de kinderopvang voor het schoolgaande kind en de nodige kennis aangereikt krijgen om jouw kwaliteiten en vaardigheden verder te ontwikkelen? Dan is deze opleiding zeker iets voor jou!

Behaal ik een certificaat of een diploma?

Volg je enkel de opleiding ‘Begeleider in de buitenschoolse kinderopvang’ en slaag je voor alle modules, dan behaal je een certificaat. Combineer je deze opleiding met de opleiding AAV en slaag je voor alle modules, dan behaal je een diploma.

Hoe lang duurt deze opleiding?

Je traject voor het  certificaat ‘Begeleider in de buitenschoolse kinderopvang’ bedraagt minimaal 3 semesters.
Je traject voor het diploma ‘Begeleider in de buitenschoolse kinderopvang’ bedraagt minimaal 4 semesters.

Wanneer worden de lessen georganiseerd?

De lessen van de opleiding ‘Begeleider van het schoolgaande kind’ worden overdag georganiseerd op maandag en/of donderdag. Dit combineer je met 2 dagen stage per week (rekening houdend met het lesrooster en overeen te komen met de stageplaats).

Wat na deze opleiding?

Met het certificaat of diploma ‘Begeleider in de buitenschoolse kinderopvang’ op zak kan je aan de slag in een buitenschoolse kinderopvang (IBO). Wanneer je wil werken in een groepsopvang, georganiseerd door de overheid, of in het (buitengewoon) kleuteronderwijs (benoemingsmogelijkheden), dan heb je een diploma nodig.

Extra ondersteuning nodig?

Cursisten die extra hulp en ondersteuning wensen bij het studeren, kunnen zich inschrijven voor de L-module. Deze module maakt geen deel uit van het basistraject. In deze module leer je leren, je taken en je toetsen plannen en voorbereiden, omgaan met faalangst & stress, ... enzovoort. Er wordt ook extra aandacht besteed aan taal & woordenschat die gebruikt wordt in de cursusteksten van de opleiding Begeleider in de kinderopvang.

Gecombineerd onderwijs

gecobineerd onderwijs

Je kan deze opleiding ook in gecombineerd onderwijs volgen. Je komt per module 7 avonden naar onze campus en krijgt er klassikaal les. Deze lessen vinden plaats op dinsdagavond van 19.00 uur tot 22.00 uur. Daarnaast werk je thuis nog zelfstandig aan opdrachten ŕ rato van 20 lesuren. Per semester kan je 2 modules uit deze opleiding in gecombineerd onderwijs volgen. Zo kan je je opleiding gemakkelijker combineren met je werk en/of je gezin. Je stages doe je overdag.

Meer weten over gecombineerd onderwijs?